Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ιπτάμενο ρομπότ μιμείται τα πουλιά


Μια ομάδα ερευνητών του τμήματος της αεροδιαστημικής μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έχουν «αντιγράψει τις λειτουργίες ελέγχου που επιτρέπουν στα πτηνά να εκτελούν επιτυχώς μια ομαλή προσγείωση – και σ’ αυτή τη περίπτωση, πάνω στο χέρι ενός ανθρώπου».


Στο παρακάτω βίντεο, αποκαλύπτεται η δημιουργία των ερευνητών Soon Jo Chung, Aditya Paranjape και Joseph Kim, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα μικρό εναέριο όχημα, το οποίο είναι σε θέση να πετάει εύστροφα μέσα σε ένα δωμάτιο και στη συνέχεια να προσγειώνεται ομαλά σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

«Ο αιωροπταιρισμός αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για την εξοικονόμηση ενέργειας των αεροσκαφών. Με λίγα λόγια, ένα πτηνό μπορεί να πετάει με δύο τρόπους. Είτε κουνώντας τα φτερά του είτε αιωρούμενο με ανοιχτά φτερά. Αυτό παρουσιάζουμε με το συγκεκριμένο ρομπότ, το οποίο είναι ικανό να αναπροσανατολίζεται, κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διαδικασία ελέγχου και ελιγμού ενός πραγματικού αεροσκάφους», δηλώνει η ερευνητική ομάδα.

Το έργο των ερευνητών δεν αποτελεί μονάχα ακαδημαϊκή περιέργεια. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτήθηκε από το Αεροπορικό Γραφείο της Επιστημονικής Έρευνας των ΗΠΑ.

Πηγή:proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου