Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Πως μεταφέρω αρχεία και επαφές από το Android τηλέφωνό μου στο iPhone


Ας ξεκινήσουμε με τις επαφές. Ελπίζω αρχικά να έχετε ήδη μεταφέρει τις επαφές σας στο Google Account σας και να μην τις αποθηκεύετε στη συσκευή.
Google Account έχετε σίγουρα γιατί δεν μπορείς να έχεις Android phone χωρίς Google Account, το ζητάει σε πολλά στάδια. Αν δεν έχετε δημιουργείτε.
Αφού λοιπόν κάνετε έναν τελευταίο συγχρονισμό των επαφών με το Google Account (μέσα από το Ρυθμίσεις, Λογαριασμοί & Συγχρονισμός) στη συνέχεια θα πρέπει να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση του iTunes στον υπολογιστή έτσι ώστε να εισάγετε τις επαφές στο iPhone.
Μόλις εγκατασταθεί θα πρέπει να συνδέσετε το iPhone στο PC σας και να ανοίξετε την εφαρμογή iTunes στον υπολογιστή.
Μέσα από το iTunes επιλέξτε το τηλέφωνο που θέλετε να συγχρονίσετε (iPhone).
Μετά πατήστε το tab INFO και επιλέξτε Sync Contact with.
HT1245_2-002-en-560x237
Από τη λίστα επιλέγουμε το Google Contacts και το πρόγραμμα μας ζητάει username και password (που έχουμε στο Gmail μας και γενικά στο Google account μας).
Τα γράφουμε και πατάμε το κουμπί Sync.
Τώρα λογικά το iPhone συγχρονίζει τις επαφές μας.
Πάμε τώρα στα αρχεία.
Φαντάζομαι μιλάτε για φωτογραφίες και βίντεο έτσι;
Αρχικά πρέπει να μεταφέρετε τα αρχεία από το Android στον υπολογιστή κι από εκεί στο iPhone μέσω iTunes.
Για να μεταφέρετε τα αρχεία στον υπολογιστή μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα, ή να βγάλετε την κάρτα microSD και να την προσθέσετε στον υπολογιστή (μέσω card reader) και να δείτε τα αρχεία ή να συνδέσετε το τηλέφωνο με τον υπολογιστή μέσω καλωδίου. Όταν το κάνετε αυτό θα δείτε ένα παράθυρο σαν να συνδέετε απλό flash USB. Οι φωτογραφίες είναι λογικά μέσα σε ένα φάκελο με το όνομα dvim και μέσα εκεί στο camera
Σε κάθε περίπτωση βρίσκετε τα αρχεία και τα αποθηκεύετε στον υπολογιστή σας.
Μετά πάτε στο iTunes πατάτε το tab PHOTOS και ψάχνετε να βρείτε στον υπολογιστή που αποθηκεύσατε προηγουμένως τις φωτογραφίες, μόλις τις βρείτε, τις συγχρονίζετε αφού προηγουμένως έχετε συνδέσει το iPhone στον υπολογιστή (και έχετε βγάλει το Android).
Το ίδιο κάνετε και για μουσική και βίντεο.
Δυστυχώς οι εφαρμογές που είχατε στο Android δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλες εφαρμογές στο App Store.
Ελπίζω να βοηθήσαμε, επειδή είναι πολλές διαφορετικές διαδικασίες ελπίζουμε να μην μπερδευτήκατε. Για όποια άλλη διευκρίνηση σε επιμέρους διαδικασίες ή προβλήματα που αντιμετωπίσατε, αφήστε μας ένα σχόλιο να σας πούμε πιο αναλυτικά τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου